Είδηση:
Σχόλιο: Όπως λένε πολλοί, "κάθε κρίση είναι περίοδος ευκαιρίας". Αυτό βέβαια δεν ισχύει για το λαό (ούτε την κοινωνία), αλλά για τους λίγους και "έχοντες", που θα μπορέσουν ν' αποκτήσουν κοψοχρονιά ακίνητα και επιχειρήσεις, στα οποία θα επιδοτηθούν για να "επενδύσουν" (θυμηθείτε εδώ το σχέδιο για κτίσιμο "εξοχικών κατοικιών")! Φοβερό δεν ακούγεται; Η δημιουργία οργανισμού (με έδρα στο εξωτερικό - για να μην ξεχνιόμαστε) που θα τρέξει το σχέδιο, απλώς θα επιτρέψει την ύπαρξη μιας αίσθησης "νομιμοφάνειας" - ενώ παράλληλα θα μπορέσει να κομπάσει η κυβέρνηση ότι "έφερε επενδύσεις" (κρύβοντας το γεγονός ότι η ίδια θα έχει συνεισφέρει εως και 40% - ακόμα και με το παρόν περιορισμένο πλαίσιο).
Εμείς θα επιμείνουμε: Μπορεί κάποια στιγμή στο μέλλον να έρθει μια κυβέρνηση που θ' αυξήσει τους μισθούς, θα φέρει πίσω το δώρο, θα μειώσει τα όρια συνταξιοδότησης, θα αποκαταστήσει τις κοινωνικές παροχές κ.ο.κ. Καμία κυβέρνηση όμως, στο παρόν κοινωνικοπολιτικό σύστημα, δεν θα μπορέσει να κοινωνικοποιήσει τον ΟΤΕ, την ΔΕΗ ή την ΕΥΔΑΠ, δεν θ' ανακτήσει τον έλεγχο δασών, ακτών, λιμανιών και αεροδρομίων. Όπως έγραψε και ο ήρωας της επανάστασης του 1821, στρατηγός Μακρυγιάννης στ' απομνημονεύματά του, "γι' αυτά πολεμήσαμε". Η αρχική, αναλυτική μας θέση μπορεί να βρεθεί εδώ.
Και για να μην ξεχνιόμαστε... Τα τελευταία γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας (δολοφονία για μια βιντεοκάμερα, εκτεταμένες επιθέσεις σε μετανάστες και μη, κλοπές και μολότοφ), προκάλεσαν υπουργικό συμβούλιο το οποίο κατέληξε να προτείνει ένα σχέδιο δράσης, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Το σχέδιο όπως θα διαπιστώσετε στην ουσία δεν απαντάει στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί - και η επικίνδυνη ισορροπία που καλείτε η κυβέρνηση να κρατήσει, δεν επιτεύχθηκε. Και φυσικά ούτε το "σφράγισμα των συνόρων", ούτε ο "περιορισμός των διαδηλώσεων" λύνουν το πρόβλημα, όπως προτείνει ο "Δημοκρατικός Αριστερός" δήμαρχος Αθηναίων κύριος Καμίνης (να τις κάνουμε παράνομες μήπως, που βολεύει την κυβέρνηση καλύτερα, τώρα που αναμένεται λαίλαπα νέων μέτρων;).
Πάντως πρέπει να πούμε, ότι παρά τα όσα στραβά έχει η χώρα μας είναι από τις λίγες χώρες στον κόσμο και η μόνη στην Ευρώπη που παρέχει δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη καθώς και πρόσβαση στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, χωρίς χαρτιά και άδειες παραμονής, τη στιγμή που ακόμα και η Γαλλία (η υποτιθέμενη ως κοιτίδα του σύγχρονου ανθρωπισμού) έχει σταματήσει τέτοιες παροχές από πέρσυ. Το κόστος γι' αυτό ανέρχεται στα 150 εκ. ευρώ τον χρόνο. Επίσης είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που δίνει άδειες "κατάληψης" σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους για μαζικές θρησκευτικές συναρθροίσεις, απαγορεύοντας την παράλληλη άσκηση δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια τους (βλέπε μαζικές προσευχές μουσουλμάνων στο κέντρο της Αθήνας) - κάτι που καμία από τις χώρες προέλευσής τους δεν επιτρέπει. Να λέμε τα κακά, να λέμε και τα καλά.
Και κάτι τελευταίο... Πληθαίνουν οι φωνές ανθρώπων που πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρξει ένα διαφορετικό οικονομικό μοντέλο στην χώρα μας, το παρακάτω άρθρο από την εφημερίδα "Ρήξη" είναι ενδεικτικό και ενδιαφέρον:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου