Είδηση: Μετά από σειρά συναντήσεων με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Εργασίας Α.Λοβέρδος, ανακοίνωσε ότι οι αλλαγές στα εργασιακά, θα κατατεθούν προς ψήφιση στην Βουλή ως διάταξη στο υπό κατάθεση ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Στην απόφαση αυτή κατέληξε ο Πρωθυπουργός μετά από εισήγηση του υπουργού Εργασίας, υπό το βάρος των αντιδράσεων τόσο της Αντιπολίτευσης, των κοινωνικών φορέων όσο και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που φέρνουν στο προσκήνιο την αντισυνταγματικότητα της διαδικασίας των Προεδρικών Διαταγμάτων όσο και διατάξεων αυτών. Την στήριξη τους στις κινήσεις αυτές έδωσαν οι κ.κ. Βενιζέλος (Υπουργός Άμυνας) και Παπακωνσταντίνου (Υπουργός Οικονομικών) που χαρακτήρισαν τα μέτρα "αναγκαία".
Σχόλιο: Δεν ξέρουμε κατά πόσο οι αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ θα μετουσιωθούν σε αρνητική ψήφο στην Βουλή, στην οποία έπρεπε τα μέτρα να είχαν παρουσιαστεί εξαρχής (και όχι μετά από πιέσεις και ενστάσει): Οι κύριοι Παπαϊωάννου και Κουρουμπλής πάντως βρέθηκαν σε ευθεία γραμμή με την ΓΣΕΕ χαρακτηρίζοντας αντισυγματικές τις αλλαγές. Το τι θα γίνει τελικά θα το δούμε.
Η στήριξη πάντως είναι ισχνή: Ελάχιστο βάρος έχει η στήριξη των Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μάλιστα έκανε και την "αφοπλιστική" δήλωση ότι "ο αρχικός μισθός ήταν χαμηλός έτσι κι αλλιώς" (γι' αυτό προφανώς δεν έχει σημασία να τον κατεβάσει πιο χαμηλά), εφόσον η πλειοψηφία της κοινωνίας βρίσκεται απέναντι σ' αυτά τα μέτρα.
Αρνητική έκπληξη πάντως αποτελεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος δεν έχει πάρει σαφή θέση στα νέα μέτρα περιοριζόμενος να ζητήσει από τον Υπουργό Εργασίας "να πείσει τον κόσμο για την αναγκαιότητα των μέτρων" (κάνοντας τη νύχτα-μέρα προφανώς). Σύσσωμη η αντιπολίτευση και οι κοινωνικοί φορείς του ζητούν να πάρει θέση, αλλά εκείνος παραμένει αδρανής με μια αμηχανία που είναι εμφανής - είναι και δικό του καθήκον να προστατεύσει το θεσμό που υπηρετεί και όχι μόνο του πολιτικού κόσμου όπως λέει ο αρχηγός του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης, επομένως πρέπει να πάρει θέση σύντομα.
Πηγή: "Τα Νέα"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου