Είδηση: Όταν παρουσιάστηκε το σχέδιο της επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών είχαμε αναφερθεί στο πως αυτό σήμαινε ότι θα περνούσαν στον έλεγχο των δανειστών μας και στο πως αυτό (σε συνδυασμό με τις επερχόμενες συγχωνεύσεις) θα οδηγήσουν στην αύξηση της ανεργίας στον τραπεζικό κλάδο. Μιας και το σχέδιο έχει προχωρήσει στο στάδιο της εφαρμογής, αξίζει να δούμε την προέλευση των επιτρόπων, το κόστος (που θα μας επιβαρύνει όλους δεδομένου ότι η διαδικασία χρηματοδοτείται με δανεισμό της χώρας και όχι των τραπεζών απευθείας) καθώς και τις αρμοδιότητές τους - πιο αναλυτικά, σε ρεπορτάζ που προέρχεται από την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα":
Και για να μην ξεχνιόμαστε... Έκρηξη 60% σε σχέση με πέρυσι έχουν σημειώσει οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ. Αυτό έκανε γνωστό ο κ. Ζερβός μιλώντας στη Βουλή λέγοντας ότι το ύψος τους έχει φτάσει στα 1,2 δισ. ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό, όπως είπε, ότι οι λογαριασμοί ρεύματος για τους φωτεινούς σηματοδότες στους δρόμους της Αττικής πληρώθηκαν στην ΔΕΗ μετά από 15 χρόνια (52 εκ. ευρώ). Νωρίτερα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ αναφέρθηκε στα στοιχεία ληξιπρόθεσμων οφειλών καταναλωτών προς την επιχείρηση πιστοποιώντας το σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά εξαιτίας της παρατεταμένης κρίσης. Σύμφωνα με αυτά, παρατηρείται αύξηση 60% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των καταναλωτών χαμηλής τάσης σε σχέση με την περασμένη χρονιά».
Πρέπει δε, να τονιστεί, σύμφωνα με τελευταία στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ότι οι διακοπές ρεύματος στη χαμηλή τάση για απλήρωτους λογαριασμούς διαμορφώθηκαν τον Οκτώβριο σε 38.717 από 19.946. Τα χρέη μόνο των καταναλωτών της χαμηλής τάσης τον Σεπτέμβριο του 2012 ήταν 696 εκατ. ευρώ, ενώ το Νοέμβριο του 2011 αυτά ήταν 388 εκατ. ευρώ. Στοιχεία που αποτυπώνουν ανάγλυφα την οικονομική δυσκολία των νοικοκυριών να πληρώσουν το ρεύμα. Αναφορικά με το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, ο κ. Ζερβός τόνισε ότι δεν θα υπάρξει κάποια αύξηση ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο διεύρυνσής του. Σε αυτό είναι ενταγμένοι 300.000 άνθρωποι μεταξύ των οποίων συμπολίτες μας με ετήσιο εισόδημα μικρότερο των 12.000 ευρώ, μακροχρόνια άνεργοι, πολύτεκνοι και ΑΜΕΑ.
Και η απάντηση της ΔΕΗ (και της κυβέρνησης που την ελέγχει) σ' όλα αυτά; Νέες, μεγάλες αυξήσεις...Με άλλα λόγια μηδενική επαφή με το περιβάλλον αλλά και την κοινωνία και με το Μνημόνιο να χρησιμοποιείται για πολλοστή φορά ως δικαιολογία για οτιδήποτε συμβαίνει στην χώρα μας...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου