Είδηση: Στα πλαίσια των συνεντεύξεων του με ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο Πρωθυπουργός έδωσε συνέντευξη στο Ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο RAI - Εκεί αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων και στους διεθνούς οίκους αξιολόγησης τονίζοντας ότι "τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, δεν αντιστοιχούν σε junk και πρέπει να προσέξουμε τις εταιρίες αξιολόγησης εκείνες που δρουν σε καθεστώς σύγκρουσης συμφερόντων, επιβραβεύοντας ή απορρίπτοντας τράπεζες και δημόσια ομόλογα, ανάλογα με την τάση της κάθε στιγμής". Η τοποθέτησή του συνεχίστηκε και όσο αφορά τα κίνητρά τους: "Θα πρέπει να αναρωτηθούμε ποια συμφέροντα εξυπηρετούν, αλλά παραμένει το γεγονός ότι εμείς πρέπει να αλλάξουμε ριζικά την οικονομία μας, ώστε όποιος επιθυμεί να αγοράσει ελληνικά ομόλογα, να είναι βέβαιος ότι κάνει μια καλή επένδυση".
Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό ο Έλληνας πολίτης που θα προκύψει μετά την κρίση, θα έχει υψηλούς στόχους αφού "δεν θα πρέπει να στοχεύει μόνον σε μια θέση δημοσίου υπαλλήλου, αλλά να είναι δημιουργικός και κοσμοπολίτης".
Τέλος τοποθετήθηκε και απέναντι στο πρόσφατο δημοσίευμα του Guardian για επικείμενη πώληση των νησιών μας λέγοντας ότι "τα νησιά δεν πωλούνται καθώς είναι μια πηγή εσόδων που θέλουμε να αξιοποιήσουμε".
Σχόλιο: Είναι παρήγορο ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας μας επιτέλους ανακάλυψε το "παιχνίδι" και τα "ταπεινά" κίνητρα των οίκων αξιολόγησης. Δεν είναι οι ίδιοι οίκοι που μέχρι πρόσφατα η κυβέρνησή μας και η χώρα μας προσπαθούσε "έμμεσα" και "άμεσα" να ικανοποιήσει και να ευχαριστήσει; Είναι. Όπως είναι και οι ίδιοι οίκοι που η Ε.Ε. αφήνει να δρουν ασύδοτα εδώ και χρόνια χωρίς οι πανίσχυρες Βρυξέλλες να κάνουν οτιδήποτε για να τους φέρουν στην τάξη, αφήνοντας τους (αυτούς και τους υπόλοιπους κερδοσκόπους) να κερδίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ εις βάρων χωρών.
(Παρεπιπτόντως η Ουκρανία που πρόσφατα πήρε δάνειο από το ΔΝΤ αναβαθμίστηκε από τον οίκο Fitch σε Β, αφού αυτή η κίνηση "είναι θετική για το πιστωτικό προφίλ της χώρας" - τα συμπεράσματα δικά σας).
Από κει και πέρα αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η τελευταία δήλωση του Πρωθυπουργού για την πώληση νησιών της χώρας μας: Θα περίμενε κανείς ότι ο Πρωθυπουργός μιας χώρας σε τέτοιες αιτιάσεις θα έθετε το ζήτημα διαφορετικά: Τα νησιά μας είναι κομμάτι της πατρίδας μας και όχι αντικείμενο που ξεπουλάει κανείς για να βγάλει τα σπασμένα. Έχουμε χύσει πολύ αίμα για να μπορεί κανείς να προτείνει κάτι τέτοιο είτε στα αστεία είτε στα σοβαρά.
Αντ' αυτού όμως ο Πρωθυπουργός, προτίμησε να πει ότι τα νησιά τα χρειαζόμαστε για να τα εκμεταλλευτούμε, λες και δεν είναι Έλληνας αλλά απλά έτυχε να βρεθεί εδώ σαν μάνατζερ την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Πηγή: "RAI"
Αυτό για τα νησιά ξέρεις γιατί το θέτει έτσι; Γιατί το ξεπούλημα, όταν θα έρθει εκείνη η ώρα, θα το ονομάσει "επένδυση". Δηλαδή οι ξένες εταιρίες πυο θα εξωρύσουν το πετρέλαιο της χώρας και τον ορυκτό πλούτο, θα προσφέρουν εργασία στους έλληνες, κύρος στη χώρα, και θα εξασφαλίζουν και τα σύνορα μας απο τους Τούρκους, έτσι και χειρότερα.
ΑπάντησηΔιαγραφή