Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Μαζικές κατασχέσεις και πλειστηριασμοί κατοικιών και καταστημάτων κατ' επιταγή της τρόικας / Επέτειος Γερμανικής εισβολής στην χώρα μας

Μια τρομακτική είδηση βρήκαμε στα κυριακάτικα φύλλα, η οποία αξίζει προσοχής. Αφορά τους πλειστηριασμούς "χρεωμένων" νοικοκυριών και επιχειρήσεων, οι οποίες προσωρινά προστατεύονται από το "πάγωμα" που έχει επιβληθεί. Δυστυχώς όμως, η τρόικα προσπαθεί να επιβάλλει επανέναρξή τους, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει μια "εσωτερική υποτίμηση" στο χώρο των ακινήτων και να δημιουργήσει "ευκαιρίες" σε "επενδυτές" που έχουν "την καλή διάθεση" να φέρουν χρήματα στην χώρα μας...Μια και η είδηση αφορά τουλάχιστον 200000 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα την αναδημοσιεύουμε, ελπίζοντας αυτό ν' αποτελέσει αντένδειξη για κάποιους που σκόπευαν να ψηφίσουν τα Μνημονιακά κόμματα, τα οποία συνεχίζουν τον ίδιο ατέρμονο δρόμο χωρίς ηθικούς φραγμούς. Και βέβαια "εσωτερική υποτίμηση" με τις τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης στα ύψη, το πετρέλαιο θέρμανσης εξισωμένο με αυτό της κίνησης, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ και τα τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ συνεχώς αυξανόμενα, δεν μπορεί και δεν πρόκειται να υπάρξει:






Και για να μην ξεχνιόμαστε... Την περασμένη εβδομάδα συμπληρώθηκαν 71 χρόνια από την εισβολή των Ναζιστικών Στρατευμάτων στην Ελλάδα και τη γενναία αντίσταση των υπερασπιστών των οχυρών της Γραμμής Μεταξά, από το Μπέλες έως την Ροδόπη στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Μια σημαντική επέτειος, επίκαιρη όσο ποτέ, που λίγοι ωστόσο θυμήθηκαν. Αντιγράφουμε από το "Πρώτο Θέμα" ένα περιστατικό εκείνων των ημερών όπως το περιγράφει ο δημοσιογράφος Π.Σαββίδης:

"Μια χούφτα Έλληνες, οι περισσότεροι έφεδροι του αλβανικού μετώπου, κατάφεραν να αποσπάσουν τον παγκόσμιο θαυμασμό, για το ηρωικό τους ανάστημα απέναντι στους συμπατριώτες της κυρίας Μέρκελ που να μεν διέθεταν υπεροπλία και τα πλέον σύγχρονα όπλα της εποχής, αλλά τότε οι δικοί μας παππούδες πάλευαν για τα ιδανικά και πίστευαν στο δίκαιο του αγώνα τους.

Ανάμεσα στις ιστορίες εκείνων των ημερών που ξεχωρίζουν, και αξίζει να την αναφέρουμε, είναι αυτή του Μακεδόνα Λοχία Δημήτριου Ίτσιου από τα Άνω Πορόια Σερρών, που ξημερώματα της 6ης Απριλίου 1941 βρέθηκε επικεφαλής του Πολυβολείου Π8 στην «Ομορφοπλαγιά» του Μπέλες. Μετά από πολύωρη μάχη με τους Γερμανούς, με δεκάδες νεκρούς και το αίμα να ρέει άφθονο, τα 38.000 φυσίγγια που είχε στη διάθεση η ομάδα του τελείωσαν. Οι Γερμανοί το καταλαβαίνουν και ζητούν από τους υπερασπιστές να παραδοσθούν. Η σιδερόπορτα του Π8 ανοίγει και ξεπροβάλλει μπαρουτοκαπνισμένος ο Ίτσιος και πίσω οι άνδρες του.

Ο διοικητής της γερμανικής δύναμης, ζητάει από τον διερμηνέα του να ρωτήσει τους Έλληνες ποιος είναι ο επικεφαλής τους. Ο Ίτσιος με αξιοπρέπεια χωρίς ίχνος πρόκλησης και κούφιας επίδειξης, προχωράει δύο, τρία βήματα μπροστά, χαιρετά στρατιωτικά και με σταθερή φωνή αναφέρει «Ίτσιος Δημήτριος, λοχίας πεζικού».

Το ξάφνιασμα αλλά και ο θαυμασμό στο πρόσωπο του Γερμανού αξιωματικού, γίνονται αντιληπτά. «Συγχαρητήρια λοχία, αλλά έλα να δεις τι έκανες» του λέει, οδηγώντας τον στο ξέφωτο μπροστά από το πολυβολείο, όπου ήταν συγκεντρωμένα τα πτώματα των ανδρών του, περισσότερα από 200. «Αυτό που βλέπεις λοχία είναι έργο δικό σου» . «Έπραξα το καθήκον μου στην πατρίδα μου» ήταν η περήφανη και λακωνική απάντηση του Ίτσιου. «Εσύ έπραξες το καθήκον σου. Τώρα η σειρά μου να "εκτελέσω" κι εγώ το δικό μου καθήκον» του λέει σε αυστηρό ύφος ο Γερμανός, βγάζοντας το περίστροφο από τη θήκη του στυλώνοντάς το στον κρόταφο του ήρωα και εκτελώντας τον εν ψυχρώ. Ήταν ουσιαστικά, η πρώτη εκτέλεση αιχμαλώτου επι ελληνικού εδάφους, από τα γερμανικά στρατεύματα εισβολής και κατοχής. Στην κεντρική πλατεία των Άνω Πορροίων Σερρών, υπάρχει η προτομή του ήρωα και κάθε χρόνο πραγματοποιείται τέτοιες μέρες, εκδηλώσεις στη μνήμη του.

Άραγε τι να έλεγε ο ήρωας με όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα σήμερα, τόσο για το θράσος των απογόνων των εκτελεστών του αλλά και για την αδυναμία της ηγεσίας να υπερασπιστεί το συμφέρον και την ευημερία του λαού, αλλά και την εθνική κυριαρχία. Η απάντηση περιττεύει ..."

Πηγή ειδήσεων: "Πρώτο Θέμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου